Piti tehdä vaan muutama laukku, mutku...
749553.jpg
Olen aina ollut jotenkin riidoissa kaikkien koneiden kanssa, mutta nyt olemme ystävystyneet ompelukoneen kanssa niin paljon, etten malttaisi antaa sen olla ollenkaan rauhassa. Toivottavasti tämä ystävyys kestää eikä jää lomaromanssiksi.
Nämä laukut valmistuivat metodilla sakset käteen ja antaa mennä (paitsi ylärivin toinen on vanhalla tutulla Laatikko -laukun kaavalla) ja innostuin tästä luovuuden hurjuudesta niin paljon, että tekaisin vielä hameenkin. Olisikohan nyt jo tarpeeksi luovuutta herätelty, että uskaltaisi aloittaa vapaavirkkausta? (Ei enää mitään uutta ennen kuin saat entiset valmiiksi, neurootikko huutaa minussa)
Ylärivin eka ja alarivin reunimmaiset ovat siitä samasta sänkypeitteestä, josta tein rahille päällisen. Ensimmäinen on ihan vaan suorakaiteen muotoisesta palasta reunat yhteen ommeltu, leikattu kädensijaksi reiät ja ne on reunoista huoliteltu tiheällä siksakilla. Tuollainen huoleton kauppakassi siis. Kokoa on 33x29 cm, tilaa maitopurkille ja ruisleivälle :).
Ylärivin toinen on suunnittelemaani Laatikko-mallistoa. Ulkopuolella kulkee tuo vaaleanpunainen kukkaraita, sisäkangas on vaaleaa vaaleanpunaisilla kukilla. Ihan puhtaasti käsilaukku, Sinuhe Egyptiläinen mahtuu juuri ja juuri.
Alarivin eka on sitten kokoluokkaa Siihen Voisi Hukkua (54x34cm). Tarkoitettu siihen, kun joutuu kantamaan puolta omaisuudestaan mukana.
Keskimmäinen on juuri sopiva kirjastokassi. Ulkopuoli on entinen tyynyliina, samoin sisäpuoli (sisäpuoli samaa vaaleanpunaista kuin kahva). Sinne sopii useampikin teos, värit vaan ei sovi mihinkään minun vaatteisiin.
Reunimmaiseen laitoin tarkoituksella tuon päiväpeittokankaan toisinpäin, paitsi kahvaan. Kiinnitykseksi ompelin vanhasta mummon villakangastakista revityn napin. Sitä varmaan tulee käytettyä käsilaukkuna kaupungilla humppaillessa.

Näistä malleista on siis nyt kaavat ja kaaviot mielessä, ja jos innostun, saattaa olla, että näitä tulee enemmänkin. Jos on kiinnostusta ostaa, voin myydä näitä pois pilkkahintaan. Muuten niitä menee varmaan pahaa-aavistamattomille sukulaisilleni synttäri- ja joululahjoiksi...