No nyt niitä kuvia, ihan erillisessä postauksessa, kun taitaa tulla niistä asiaakin. Ensin verhot.
698654.jpg
No ei kai noista sen kummempaa sanottavaa ole. Edessä Retro -nimistä kangasta alepöydästä, takana valkaisematon lakanakangas. Oli saatava uudet verhot kun entiset vihreät eivät olisi enää viikon päästä sopineet uuden punaisen sohvan kanssa, tai sopii jos tykkää liikennevaloista. Sitten se rahi, jakkara tai mikä lie istuimentapainen.
698657.jpg
Onhan se tosi retro sekin. Tästä voisin sanoa, että kyseessä oli mieletön innovaatio. Otin siis kaksi hajonneen sohvamme selkänojakappaletta, ratkoin toisen päällisestä vetoketjun irti, ompelin vanhasta (tooooosi vanhasta) sänkypeitosta niille päällisen ja sen vetoketjun pohjaan kiinni. Siinäpä se. Nyt jos joku päivä alkaisi aurinko paistaa, sen voisi heivata neuleistuimeksi parvekkeelle... Nyt se toimii röhnöttimenä sohvan puutteessa vielä hetken aikaa. Ja kun aloin tässä puhua sohvan puutteesta, voisin esitellä millainen sohva meillä tällä hetkellä on:
698656.jpg
No, näkee siitä telkkarin ja Unto näyttää tykkäävän. Ihan kuin olis retkellä omassa kodissaan. Nuo patjat eivät varsinaisesti kuulu sohvaan, mutta niille ei ole tällä haavaa muutakaan paikkaa ennen kuin seuraava saapuu petivaatelaatikkoineen. Sitten tämänpäiväinen ompelus, sänkypeitto.
698661.jpg
Tosi sievää kangasta oli näissä vanhoissa lakanoissa. Mummolasta ne oli mökille joskus kuskattu, ja siellä ratkottu pussilakanoista aluslakanoiksi. Ilmeisesti niitä ei kuitenkaan ollut siellä siihen tarkoitukseen käytetty, kun olivat niin hyvinä säilyneet. Minä sieltä sitten ne nappasin talteen jatkojalostusta varten.
698660.jpg
Ja ne sopi niin hyvin yhteen! Ommellakin näytän vielä osaavan, mutta sänkyä en taida osata pedata:
698659.jpg
Siis huomaa turkoosi aluslakana roikkumassa päiväpeiton alta. Ihan hyvä ensimmäiseksi tilkkutyöksi. Kun aloitin, kuvittelin tekeväni alapuolen virkatulle päiväpeitteelle, mutta ei siinä niin käynytkään. Päätin pitäytyä isoissa neliöissä näin alkuun ja mielestäni se sopii näihin isoihin töihin ihan hyvin. Teen jossakin toisessa intoiluvaiheessa tyynynpäälliset pienemmistä neliöistä, nuo edelliset kun ei taas nyt sovi tämän sänkypeitteen kanssa... mikä kierre onkaan syntynyt!