En ole mikään ompelija, niinkuin olen aiemminkin tainnut mainita. Kuitenkin kaivan ompelukoneen aina välillä esiin ja surruuttelen sillä jotakin. Nyt tein uuden version rakastamastani tilaihme-armeijakassista. Kankaana on jotakin vuosikertaa, jonka löysin tätini vintiltä.
518439.jpg
Tein siitä kaavatkin, ja lupasin ne jollekin jossakin blogissa (voi tätä kultakalan muistia) julkaista täällä. En ole myöskään kaavapiirtäjä, joten niitä voi joutua korjaamaan. Ilmoitin oikeat mitat sentteinä, joten nämä voi suurentaa oikeisiin mittoihin tai haluamaansa kokoon.
518478.jpg

Tarkempia ohjeita voi kysellä minulta, jos aikoo tämän tehdä eikä ymmärrä kaavoja. Nämä on ihan vapaalla kädellä kassista piirretty, joten epätarkkuuksia voi olla. Suosittelen tekemään aika tukevasta kankaasta.

Kaappikin on päässyt petsilakkaan ja käyttöön. Samassa kuvassa näkyy omasta mielestäni aivan älyttömän hieno virkatusta liinasta tehty kello. Äiti virkkasi, minä tärkkäsin ja kiinnitin koneiston. Meillä ei saa laittaa seiniin koukkuja tai tehdä muitakaan reikiä, mutta yksi oli jo olemassa ja ripustettiin siitä sekä kello että taulu.
518497.jpg
Sisällä siinä on tämänmoista:
518510.jpg
Eli askartelu-, maalaus- ja käsityökaapiksi pääsi. Lankavarastoni on tosiaankin noin onnettoman (tai onnellisen, tiedä siitä) pieni. Puikkoja kyllä löytyy yksi laatikollinen. Samoin näyttää olevan taidetarvikkeiden kanssa: maaleja ei ole nimeksikään mutta siveltimiä sen sijaan löytyy! Tavaramäärä tuollakin voi kyllä lisääntyä, nyt kun innostuin tuosta kirjailusta ja ristipistoistakin...
Ja sitten niitä päiväunia.
518534.jpg
Kisu haaveilee hiiristä ja minä siitä, etteivät kaikki neuleeni nyt pääsisi ufoutumaan, johan noita muutama lojuu valmistumattomina kaapissa.