Tai no oikeastaan olen tullut jo kotiin. Olin eilisen ja tämän päivän taidekasvatuksen ekskursiolla Porissa ja Kankaanpäässä ja käytiin matkalla Villa Maireassakin. Oli kiva reissu, painaa vaan aika pahasti tuo valvominen ja huomaa nukkuneensa edellisenä yönä vain kolme tuntia. Eikä ne kaikki Power Point-esityksetkään niin erityisen kiinnostavia olleet... Mutta sitähän en aio esseessäni kertoa (jonka kirjoitan kyllä vasta huomenna).

Tämä reissu kyllä valitettavasti johti siihen, että
a) haluaisin taidekouluun, mieluiten grafiikan, taideterapian tai kuvanveiston alalle
ja onneksi siihen, että
b) tiedän, että minua kiinnostaa edelleenkin lastenkulttuuri kaikkia muita taidehömppiä enemmän (meinaan museoita, gallerioita ja jotain tyhmää taidehistoriaa tai estetiikkaa).

Gradukin on kovasti käynnissä, koko ajan tulee jotain lisää. Mahtavaa on saada tällaisia mahdollisuuksia tehdä sitä mistä tykkää ja vielä sellaista mistä on kuulemma paljon hyötyäkin.Graduni aihehan tulee olemaan yhteisötaide lapsia osallistavana työmenetelmänä. Menen tekemään yhteisötaideprojektia, teen projektin kuvauksen ja tarkastelen, miten lapsen osallisuus tulee tällaisessa menetelmässä esille. Nyt olisi vuorossa ahkera lukeminen ja teoriataustan hankinta. Samoin tutkimussuunnitelmaa voisi alkaa vääntämään, jotta tietäisi itsekin missä mennään ja missä vaiheessa milloinkin täytyy olla. Aikataulu on laadittava, kun projekti toteutetaan toukokuussa ja silloin olisi aineistoa oltava keräämässä, eikä se onnistu milloinkaan muulloin.

Täytyy katsella taideoppilaitosten ennakkotehtäviä ihan huvin vuoksi ja harkita sitten nukkumaan menoa. Silmätkin punoittaa kuin särjellä.

P.S. Sain muuten muutaman grafiikan työn ja yhden tussipiirustuksen kehystettyä viime viikolla, kiitos Anttilan kehysalen.
373547.jpg
Nuo reunimmaiset onkin esittelyssä jossakin sivulla muuallakin, mutta keskimmäisen voisin vielä laittaa lähempää esille:
373549.jpg
Valitan että on aika rakeinen. Meillä on kai niin pimeää täällä komerossa, jota kaksioksikin kutsutaan.